Najbolja sušila za kosu: koja se uistinu isplate?

nejlepsi feny na vlasy intro

Sušilo za kosu nezaobilazan je dio svake kozmetičke opreme. Bilo da kosu sušite svaki dan ili samo jednom tjedno, morate se pobrinuti za njezinu zaštitu. Ona bi uvijek trebala početi odabirom kvalitetnog sušila za kosu. Što biste trebali znati prije kupovine? Pomoći ćemo vam izabrati najbolje sušilo za kosu u nekoliko koraka!

Kako izabrati sušilo za kosu

Kada pojam sušilo za kosu upišete u tražilicu, zasigurno vas zaprepasti bezbroj rezultata, oblika, veličina, boja i nerazumljivih brojki na zaslonu. Zato prvo utvrdite što točno očekujete od sušila – tako će potraga biti specifičnija, a stoga i uspješnija. Za početak vam može pomoći podjela prema namjeni na kućno, profesionalno i putno sušilo za kosu.

Sljedeći vrlo važan faktor je snaga. Što je snaga veća, to je strujanje zraka brže, a vrijeme sušenja kraće. Zato odaberite pomagalo s onolikom snagom kolika je potrebna da kosu ne morate izlagati previsokoj temperaturi. Dovoljna je snaga od 1 400 do 1 800 W, ali za vrlo gustu kosu bolja je snaga veća od 1 800 W. Ako uređaj ima snagu od 2 000 W i više, onda se radi o profesionalnom sušilu za kosu.

Važna je i mogućnost postavki temperature. Zašto? Ako imate gustu, snažnu kosu, za vas je bolja viša temperatura, kako ne biste morali sušiti kosu cijeli dan. Za tanku i krhku kosu idealne su niske temperature, kako bi se smanjila mogućnost oštećenja. Jednostavnije rečeno: što tanja kosa to niža temperatura.

Materijal je bitan

Iako sušilo ne stavljate toliko blizu kose, kao na primjer peglu za kosu, vaša će vam kosa biti zahvalna na kvalitetnijem materijalu.

Grijači u sušilu za kosu mogu biti od metala, koji je jeftiniji i neravnomjerno širi toplinu. Turmalin jamči nježnije sušenje vašoj kosi, a ako želite još sigurnije oblikovanje bez narušavanja strukture kose, onda je keramika pravi izbor za vas. Ukoliko birate između profesionalnih proizvoda, najbolje sušilo za kosu zasigurno je ono od titanija i to zahvaljujući lakoći materijala, koja pojednostavnjuje cjelodnevni posao.

TOP 5: Najbolja sušila za kosu!

Već ste otkrili što želite i spremni ste nabaviti pouzdano pomagalo za uređivanje prekrasne kose? Odlično! Pogledajte naš odabir NAJBOLJIH, među kojima možete pronaći najbolje sušilo za kosu baš po vašoj mjeri.

Kao dobra polazišna točka može poslužiti BaByliss Rose Blush 2200 5337PRE, koji nije samo prekrasne ružičaste boje, već je i nježan prema kosi. Možete lako mijenjati brzinu i temperaturu, a konačni rezultat gotov je u tren oka!

Ako su vam jutra redovito užurbana, sušilo Rowenta Beauty Powerline CV5090F0 zasigurno će vam dobro doći. Impresionirat će vas snagom od 2 300 W, zahvaljujući kojoj će vaša kosa biti suha doslovno u nekoliko trenutaka. Zahvaljujući keramičkoj površini mrežice, ne opterećuje kosu, već je čini prekrasno blistavom.

Iduće uistinu kvalitetno sušilo za kosu je svakako Bellissima My Pro Ceramic P5 3800. Nema samo keramičku mrežicu, već i funkciju ionizacije. Kao ionizacijsko sušilo za kosu, u kosu ispušta negativno nabijene ione, koji zatvaraju površinu vlasi. Kosa je tako bolje zaštićena od topline, a samim time i hidratizirana i sjajna. A kao šećer na kraju, zahvaljujući boljoj hidrataciji, možete se oprostiti i od neželjenog kovrčanja!

Od profesionalnih sušila s ionizatorom preporučujemo i Valera Swiss Metal Master 2000 Ionic. Sigurno će vam se svidjeti vrlo učinkovit motor i brzo strujanje zraka te sigurnosni termostat koji automatski gasi uređaj u slučaju pregrijavanja. Za oblikovanje frizure dobro će vam doći i njegovi uski koncentratori.

Čak i ultralagano i tiho sušilo za kosu Parlux Alyon Ceramic & Ionic ima funkciju ionizacije. Iako se ubraja među profesionalne uređaje, kladimo se da će vas najviše zainteresirati veliki izbor boja. Koja se najbolje uklapa u vašu kupaonicu?

Kako pravilno osušiti kosu

Iako je izbor odgovarajućeg uređaja temelj uspjeha, to ipak nije sve. Često sušenje možete olakšati i nizom drugih sitnica. Koje su to?

• Nakon pranja, kosu nježno osušite ručnikom, ali nemojte je trljati kako je ne biste bespotrebno raščupali ili lomili.

• Ako je planirate odmah sušiti sušilom za kosu, nakon bilo koje njege bez ispiranja nanesite termo zaštitu.

• U prvoj fazi sušenja izaberite srednju ili višu temperaturu, kako biste uklonili vlagu s kose.

• Kad vam se kosa barem malo osuši, pročešljajte je četkom.

• Nakon toga razdijelite kosu i počnite je sušiti pramen po pramen, na način koji odgovara željenim krajnjim rezultatima. Krenite od donjih slojeva prema gornjim.

Bitno je obratiti pažnju i na to da način sušenja kose treba odgovarati tipu kose. Postupak će biti nešto drugačiji, primjerice, kod sušenja kovrčave kose, kod kojeg je najbolje upotrijebiti sušilo s difuzorom.

 

Autorica Jana P.