LIBRE: Sloboda prema Yves Saint Laurentu

Dua Lipa za YSL

 

Sloboda je načelo brenda Yves Saint Laurent. „Centar svega je ženska snaga.“ Riječi su osnivača jednog od najluksuznijih brendova na svijetu, legendarnog francuskog modnog kreatora Yvesa Saint Laurenta. Među vizionare ušao je 1966., kada je, predstavljanjem ženskog smokinga, zamaglio granice između rodova. Libre, novi parfem iz radionice Yves Saint Laurent Beauté, odraz je slavnog ženskog smokinga Le smoking i njegove progresivne vizije.

Sloboda nikada nije bila opojnija

Libre Eau de Parfum je simbol slobode. Namijenjena je svima koji se ne boje iskoračiti iz svakodnevne rutine i pišu svoja pravila. Sloboda je izrazito važna za suvremenu ženu. Hrabra i šik, parfemska voda Libre krši uobičajeni status quo.

Lice sutrašnjice

Upečatljive crte lica i snažan glas. Kao stvorena za ovaj buntovnički parfem, zaštitno lice je poznata pjevačica Dua Lipa. Umjetnica s najslušanijim skladbama na svijetu u posljednje dvije godine je prekrasna, moderna i odvažna, upravo poput Libre. Dua Lipa se ne boji slušati svoje srce i otvoreno pokazuje svoj stav i mišljenje. Mirisan simbol slobode je dobio najbolju moguću predstavnicu.

 

Dua Lipa za YSL Libre

 

Povratak lavande

7 godina rada na njemu i više od 1 500 varijanti - to je YSL Libre u brojkama. Poput inspirativnog ženskog smokinga, Libre povezuje ženske i muške elemente u neočekivanom seksi obliku. U svijet ženskih parfema vraća lavandu iz Provanse, do tada smatranu čisto muževnom notom. Specijalna sorta Diva Lavender je dio programa za povratak polja lavande u Francusku.

Lavandu dopunjuju vrući cvjetovi marokanskog drveta naranče, koji prožimaju parfem, dok mu mandarina dodaje sočni šarm. Bogata vanilija s Madagaskara i ambergris s nerolijem podižu miris na sljedeću razinu. Libre čine sastojci iz održivih izvora te najkvalitetniji materijali osmišljeni isključivo za YSL.

Legendarni dizajn

Flakon parfema Libre osmislila je umjetnica Suzanne Dalton. Predstavlja odu visokoj modi i ekstravaganciji. Spoj muških i ženskih elemenata je prikazan spajanjem oštrih geometrijskih oblika i raskošnog zlatnog loga YSL. Asimetrični crni zatvarač ukrašen je sjajnim zlatnim lančićem, koji ležerno obavija grlo flakona. Radi se o luksuznom dodatku svakoj kolekciji parfema.

 

YSL Libre EdP

 

 

 

Autorica: Ivana K.