Koliko je dobro umivati se jednom dnevno?

Kako bi naša koža lica bila zdrava, neophodno je lice redovno temeljito čistiti. Pored zdrave prehrane preporučuje se uzimati dvije litre vode dnevno, radi hidratacije kože. Međutim, ponekad ni to nije dovoljno, pa je vrijeme postaviti sljedeće pitanje – koliko puta dnevno bismo trebali čistiti ili umivati lice?

Koliko puta dnevno se trebam umivati?

Po dermatolozima i stručnjacima trebali bismo se umivati dva puta dnevno. Više od tri puta je suvišno i moglo bi poremetiti ravnotežu pH i prirodnog sjaja kože. Češće umivanje se preporučuje samo u slučaju da imate veoma masnu kožu. Preporučujemo umivanje ujutro i prije spavanja. Najjednostavnije je uvrstiti umivanje u rutinsku njegu za lice!

A što ako ne koristim make-up?

Umijte se čak i ako tijekom dana nemate make-up zato što koža prirodno oslobađa mast koja začepljuje pore što onda dovodi do nesavršenog tena i pojave akni. Ne čekajte na neugodan osjećaj kako biste lice umili – umivajte se čak iako se osjećate svježe i čisto.

Koji je najbolji način?

Nasapunajte lice i kružnim potezima blago ga masirajte dok sapun ne počne pjeniti. Potom uklonite sapunicu toplom vodom i osušite ručnikom. Nakon toga možete nanijeti kremu za zaštitu od sunca ili hidratantan preparat sa UV zaštitom. Isti proces možete ponavljati uvečer, ali sa drugim hidratantnim preparatom (zaštita od sunca vam preko noći nije potrebna).

Koje preparate trebam koristiti?

Za masnu kožu preporučujemo Klorane Dermo Pain Crème ili Uriage Hyseac. Odlična alternativa za suhu i osjetljivu kožu lica je Cetaphil Cleansers. Ako imate akne, probajte očistiti lice sa Jericho Body Care.