Kemijski piling kod kuće

Kemijski piling kod kuće

Želite li se riješiti akni, posvijetliti pigmentacijske mrlje ili ublažiti bore? Kemijski piling za kućnu upotrebu osigurat će vam trenutne rezultate i oduševljenje svježom i pomlađenom kožom.

Kemijski piling

Jedan od najpopularnijih tretmana dermatoloških klinika već neko vrijeme omogućuje ženama postizanje savršene kože u trenu. Dakako, napredak nije moguće zaustaviti, pa tako od sada kemijski piling možete napraviti i sami u privatnosti i udobnosti svojeg doma. Dovoljno je samo držati se uputa i opet ćete moći pitati svoje ogledalce tko je najljepši na svijetu.

Što je kemijski piling

Princip djelovanja kemijskog pilinga može se usporediti s odbacivanjem stare kože kod zmija. Ne, nemojte se bojati, nećete se pretvoriti u zmiju, samo ćete ostati bez sloja starih stanica kože. Voćne AHA kiseline, glikolna i mliječna kiselina najčešći su sastojci ovih pilinga, a zaslužne su za pokretanje procesa dubinske regeneracije i pomlađivanja kože.

Što sve može kućni kemijski piling

  • obračunati se s aknama
  • ublažiti manje ožiljke i bore
  • zagladiti nepravilnosti
  • posvijetliti pigmentacijske mrlje
  • ujednačiti vaš ten

Držite se postupka opisanog u uputama. Proizvod nanosite isključivo na očišćenu kožu lica, vrata i dekoltea. Izbjegavajte područje oko očiju.

Polako, ali sigurno

Profesionalni kemijski piling pruža brže rezultate, ali nakon njega slijedi proces čišćenja kože, često praćen pojavom krastica, ljuštenjem suhe kože i iritacijama, a počinje 2 - 3 dana nakon tretmana. Kućni kemijski piling je puno nježniji, a njegovi rezultati postaju vidljivi postupno. I on može uzrokovati ljuštenje kože, ali ne takvo da ćete zbog njega morati raditi od kuće - pouzdana dnevna hidratantna krema će ukloniti sve eventualno neugodne posljedice.

SAVJET: Muče li vas pigmentacijske mrlje na nadlanicama? Kemijski piling za kućnu upotrebu će se obračunati s njima po kratkom postupku!

Pazi, sunce!

Koža je nakon kemijskog pilinga vrlo osjetljiva i sklona oštećenjima, stoga joj je potrebna dosljedna zaštita od sunca. Krema sa zaštitnim faktorom SPF30 ili više treba stalno biti uz vas. Osobe svjetlije puti ne bi smjele izlaziti iz kuće bez sredstva za zaštitu od sunca sa zaštitnim faktorom SPF50. Sve proizvode za piling koristite prema uputama i nemojte ih međusobno kombinirati – u suprotnom riskirate alergijsku reakciju, oštećenje i preosjetljivost kože.

3 vrhunska kućna kemijska pilinga za savršen ten

Kućni kemijski piling za savršen ten

  1. Revolution Skincare 30% AHA + BHA Peeling Solution je intenzivan kemijski piling za posvjetljivanje i dubinsko čišćenje lica obogaćen voćnim sastojcima za sjaj kože. Uz njegovu pomoć ćete se jednom zauvijek oprostiti od sive i beživotne kože, a pogodan je i za vegane!
  2. Vaše će lice doživjeti pravi mali preporod zahvaljujući pilingu NeoStrata Resurface s glikolnom kiselinom, poznatim stručnjakom za obnovu stanica kože, i njegovim kolegom Aminofilom, koji će zagladiti, zategnuti i posvijetliti vašu kožu.
  3. Dvofazni noćni tretman Lancôme Visionnaire Crescendo zaglađuje kožu i bore te posvjetljuje ten dok vi mirno spavate. Nanosi se navečer na očišćeno lice. Tijekom prve faze, koja traje 14 noći, dolazi do uklanjanja gornjeg površinskog sloja odumrlih stanica kože. Druga, jednako duga, ali snažnija faza, pokreće regenerativne procese u koži i smanjuje pojavu bora, proširenih pora i pigmentacijskih mrlja.