KAKO POSTIĆI IZGLED PUNIJIH USANA

usne

 

1. PRIPREMA USANA

Prvi korak je priprema usana pilingom i zatim hidratacija usana, ali ne zaboravite i na hidrataciju područja oko usana.

Za piling usana predlažem namočiti ručnik toplom vodom i zatim lagano protrljati kako bi se otklonile mrtve stanice kože s usana.

Za hidrataciju oko usana jednostavno koristite kremu za područje oko očiju.

2. NAGLAŠAVANJE USANA

Za početak, posvijetlite usne puderom ili korektorom, koji bi trebao biti dvije nijanse svjetliji od tona kože.

Ja inače koristim Touche Éclat, a u nekim slučajevima i All Hours Concealer ukoliko je potrebno jače prekrivanje, primjerice za prekrivanje hiperpigmentacije, mrljica, itd.

Koristite highlighter u prahu za naglašavanje kupidovog luka. Uporaba highlightera na kupidovom luku doprinosi punijem izgledu usana.

3. ISCRTAVANJE USANA

Odaberite olovku za usne koja odgovara nijansi ruža ili je za nijansu tamnija. Kada ste pronašli odgovarajuću olovku i odredili prirodne konture usana, iscrtajte samo jednu širinu vrha olovke ispod usne. Zatim popunite ostatak usne s istom olovkom.

Taj postupak osigurati će lijepu strukturu usana i kreirati bazu za ostale proizvode u slijedećim koracima. Za iscrtavanje usana predlažem Dessin Des Levres Lips Styler i ukoliko je potrebno, koristite silikonsku spužvicu koja se nalazi na drugoj strani olovke za ublažavanje oštrih linija.

fullerlips 1

4. RUŽ

Nakon iscrtavanja kontura usana, nanesite ruž.

Za punije usne izaberite ruž koji ima sjajni finiš. Ukoliko volite mat ruževe, možete se poigrati različitim teksturama dodavajući malu količinu sjajila na sredinu usana za voluminozniji efekt.

Sjajni detalj na usnama doprinijeti će punijem izgledu.

Za kremaste ruževe koji su ujedno njegujući predlažem novi Rouge Volupté Rock'n Shine, koji uključuje savršenu kombinaciju pigmenata, sjajnih čestica i ulja koji će osigurati njegu usana uz savršenu boju.

Za sve one koji vole mat finiš, predlažem da nanesete Tatouage Couture na usne, a potom Vernis A Levres Water Stain na sredinu. Ova kombinacija različitih finiša doprinijeti će 3D efektu na usnama.

U slučaju da uopće ne stavljate ruž, isprobajte Rouge Volupté Plump in Color, višenamjenski balzam u boji koji hidratizira, njeguje i pruža efekt većih usana.

 

Autor Miha Obid