Ispadanje kose

Njega kose

Ispadanje kose je pojava koje se ne treba bojati. Prepoznajte uzrok svojih poteškoća i izaberite odgovarajuću proceduru kako bi vaša kosa ponovno bila bujna i predivna. Na početku ćemo se detaljnije pozabaviti uzrocima ovog kompleksnog problema.

Najčešći uzroci ispadanja kose

  • • Hormonalna neravnoteža (ubraja se i ispadanje kose nakon poroda)
  • • Genetičke predispozicije 
  • • Promjena godišnjeg doba
  • • Stres
  • • Neuravnotežena prehrana

Porod i ispadanje kose

Veoma čest uzrok ispadanja kose je hormonalna neravnoteža do koje dolazi kod žena u vrijeme trudnoće, nakon poroda ili u razdoblju nakon menopauze zbog izrazitog pada razine hormona estrogena. Međutim, može nas iznenaditi i u slučaju velikih promjena tjelesne težine. Nemojte se uplašiti - opadaju samo vlasi u produženoj fazi rasta. Ova pojava potpuno je prirodna i na sreću, samo privremena.

Briga o kosi

 Stres, promjena godišnjeg doba, neuravnotežena prehrana

Ako vaša kosa ispada, razlog može biti i nedovoljno stabilna folikula kose u oštećenom vlasištu. Razlozi mogu biti razni. Najčešće je riječ o stresu koji nažalost, u današnje vrijeme nije moguće izbjeći. Dakle, moramo se naučiti živjeti sa stresom, ali tako da ne škodi našoj duši, a ni našemu tijelu. Najučinkovitije sredstvo u borbi protiv stresa je dobra kombinacija opuštanja, kretanja i kvalitetne prehrane. Inače i nezdrava prehrana može biti sama po sebi uzrokom ispadanja kose. Kosa, kao i cijelo vaše tijelo, bit će zahvalna za prehranu bogatu bjelančevinama. Dobroj kondiciji kože glave možete doprinijeti i unosom cinka, vitamina B ili silicija. Sezonsko ispadanje kose je uobičajeno na proljeće i u jesen i traje uglavnom oko šest tjedana. Dobro je imati na umu da će se gustoća vaše kose polako ponovno obnoviti.

Vichy DercosVodite računa o svojoj kosi

Prva preventivna stvar u području ispadanja kose je njega za vlasište. Kosa ispada kada je loše „pričvršćena”za vlasište. Osnovna stvar u borbi protiv ispadanja kose je intenzivna kura za kosu s visokim sadržajem učinkovitih tvari i u trajanju od tri tjedna. Naša preporuka je kura protiv ispadanja kose Vichy Dercos Aminexil Clinical 5 koja će između ostalog ojačati pričvršćenost korijena kose u vlasištu, a istovremeno će biti blaga za osjetljivu kožu. Prodaje se u 2 varijante i to za žene i za muškarce. Zato što slaba kosa zahtijeva njegu, uvijek preporučamo uporabu kompletnog cjelovitog seta proizvoda koji će se za vašu kosu pobrinuti od korijena i dodat će joj snagu. Set sadrži šampon, balzam ili masku koji će vašu kosu sačuvati od svakodnevnih napora. Svi proizvodi su naravno bez silikona i sulfata koji vlasište samo nepotrebno opterećuju. Isprobajte šampon za jačanje Vichy Dercos Energising koji čuva uglađenost i elastičnost tkiva u korijenima kose. Potom bismo preporučili šampone pogodne za svakodnevnu uporabu, na primjer Ducray AnaphaseKlorane Quinine s ekstraktom kininovca ili La Roche-Posay Kerium koji, pored pružanja hranjivih tvari korijenu kose, sprječava stvaranje mikroupala.

Šamponi protiv opadanja kose

Ponašajte se obzirno prema svojoj kosi. Pazite na feniranje odveć vrućim zrakom, na bojanje, peglanje i vezivanje u rep. Iako sve ove aktivnosti nemaju direktan utjecaj na ispadanje kose, imaju za posljedicu njeno pucanje i slabost. Jedan od načina za bolji rast može biti i masaža vlasišta. Ne zaobilazite ovu ugodnu proceduru, posvetite joj svoje vrijeme i to ne samo kod frizera, već i u toplini svoga doma. Vaša kosa će vam se zahvaliti predivnom, sjajnom i bujnom grivom!