DAILY ROUTINE: Detoksikacija i dubinsko čišćenje kože

Njega lica

Predbožićna jurnjava, masno jelo i tulumi... Kraj godine uvijek je zahtjevan te ne čudi što nam je u novoj godini nužna detoksikacija i regeneracija. Detoksikacija se ne sastoji samo od pijenja voćnih sokova i biljnih čajeva, već i od dubinskog čišćenja kože na koju je kraj godine također ostavio duboki pečat. Međutim, nije dovoljno u dnevnu rutinu uključiti samo kvalitetno čišćenje kože.

Kako bi vaša posivjela koža opet zablistala od zdravlja, obavite povremeno pravu intenzivnu detoksikaciju. Što je to zapravo? Pri detoksikaciji je nužno ne opterećivati nepotrebno kožu sintetičkim tvarima. Najbolje je odabrati prirodnu kozmetiku bez sadržaja parabena, silikona, sintetskih mirisa i konzervansa.

Ako zaista želite pročistiti svoju kožu, nemojte bar na jedan dan koristiti make-up. Koža će krasno disati. Međutim, mnoge od nas bez njega ne mogu. Nema veze. Odaberite make-up kvalitetnih brandova dermokozmetike koji neće začepiti pore i opterećivati kožu. Ili možete koristiti BB ili CC kremu s lakšom strukturom. Ipak, make-up kao takav sigurno izbjegavajte dok trenirate – u suprotnom bi spriječio izbacivanje štetnih tvari koje bi naknadno začepile vaše pore.

Svakodnevna rutina čišćenja kože

Korak 1: Jutarnje čišćenje kože

Većina nas na jutarnje čišćenje kože zaboravlja. Međutim i tijekom noći se na našu kožu taloži prašina i nečistoća. Srećom, dovoljno je da ujutro kožu očistite tonikom koji će je osvježiti i zategnuti pore.

Korak 2: Puno tekućine

Nije loše podsjetiti da je temelj detoksikacije uzimanje dovoljne količine tekućina. Voda će iz tijela odnijeti štetne tvari te one neće izlaziti kroz vašu kožu. Zato pijte barem dvije litre dnevno.

Korak 3: Uklanjajte šminku

Temeljito uklanjanje šminke je najvažnije. Za uklanjanje najvećih nečistoća najbolje je koristiti mlijeko za uklanjanje šminke ili ulje za čišćenje, nakon čega možete krenuti s intenzivnim čišćenjem kože.

Foreo

Korak 4: Koristite četku za čišćenje lica

Čišćenje kože možete završiti pomoću blazinica koja je navlažena vodom za lice. Odlično sredstvo za čišćenje lica je i micelarna voda koja neće nadražiti kožu. Ipak, za dubinsko čišćenje kože i čišćenje pora preporučujemo četkicu za čišćenje lica. Odlične električne četkice za čišćenje lica imaju brandovi Braun, Mary Kay ili Silk'n. Na vrhu ljestvice su uređaji Foreo Luna.

Čišćenje pomoću dubinske četke za čišćenje Foreo Luna oduzet će vam maksimalno 2 minute. Na lice nanesite gel, četku za čišćenje navlažite vodom, uključite vibriranje i možete početi. Najprije prijeđite četkom po obrazima od čeljusti prema uhu, potom se prebacite prema čelu, gdje ćete blagim potezima ići od sredine prema objema stranama. I na kraju, potezima nagore i nadolje očistit ćete područje nosa te blago prijeći prijeko područja ispod očiju. Preostaje samo da lice isperete vodom i osušite ga čistim ručnikom.

Korak 5: Koristite tonik i hidratizirajte

Sada je vaša koža savršeno očišćena. Radi osvježavanja možete nanijeti tonik, potom blagu noćnu kremu te ostaviti kožu da odmara.

Intenzivna detoksikacija kože

Vašu dnevnu rutinu obogatite ponekad i intenzivnom procedurom za detoksikaciju kože. U ponudi su prije svega detoksikacijske maske, piling kože, kao i gimnastika za lice koja će, ako je povremeno prakticirate, intenzivno prokrviti vaše lice i iz kože izbaciti štetne tvari.

Piling kože s detoksikacijskim učincima

Glavna funkcija pilinga je uklanjanje mrtvih kožnih stanica. Koža će tako moći krasno disati i bolje će upijati hranjive tvari iz krema, seruma za kožu i maski. Piling bi trebalo obavljati jednom tjedno, češća primjena može biti štetna. Lice prije nanošenja najprije umijte, a potom blagim kružnim pokretima piling utrljavajte. Izbjegavajte samo osjetljivo područje oko očiju. Nakon toga piling isperite.

Ahava & L'ORÉAL PARIS Pure Clay

Detoksikacijske maske za kožu

Intenzivno čišćenje će vašoj koži pružiti i detoksikacijska maska. Masku nanesite na već očišćeno lice, ostavite je da djeluje sukladno s uputama. Fantastične detoksikacijske učinke imaju prije svega maske od blata. Možete probati detoksikacijsku masku Ahava Mineral Radiance s mineralima iz Mrtvog mora. Perfektna je i crna maska od gline L'Oréal Paris Pure Clay koja ne samo da će upiti sve nečistoće iz vaše kože i pora, već će i eliminirati nesavršenosti kože i upale. Idealna je za problematičnu kožu s aknama.

Detoksikaciji kože će pomoći i zdravi životni stil, boravak na svježem zraku i redovito kretanje. Ako se tako budete ponašali, vaša će koža biti bez ijedne jedine mane.