DAILY ROUTINE: Kako pravilno ukloniti šminku

Čeznete za savršenom kožom? Bez pravilnog uklanjanja šminke vaš cilj je vrlo daleko! Samo savršeno očišćena koža se tijekom noći može kvalitetno regenerirati i upijati hranjive tvari iz krema za kožu. Zato ćemo vam sada pokazati najbolji način za uklanjanje šminke. Uvrstite ga u svoju dnevnu rutinu i koža će vam biti više nego zahvalna.

Postoji veliki broj žena koje podcjenjuju kvalitetno uklanjanje šminke, a to je velika pogreška. Bez čišćenja lica, ne samo da će se pojaviti neprivlačni prištići, već će se i brže stvarati bore, a koža će djelovati umorno i obješeno. Naučite da pravilno uklanjate šminku – nije to astrofizika!

Uklanjanje šminke korak po korak

Korak 1 – Odaberite najbolje sredstvo za uklanjanje šminke za svoj tip kože

Prije no što držeći u ruci blazinicu za uklanjanje šminke stanete ispred zrcala, odaberite prave proizvode za savršeno uklanjanje šminke s kože. Birajte ih po svom tipu kože. Bit će vam potrebna bar tri: sredstvo za uklanjanje šminke oko očiju, mlijeko za uklanjanje šminke, ulje ili gel za uklanjanje velikih nečistoća, kao i micelarna ili voda za lice radi dubinskog čišćenja.

Korak 2 – Navlažite lice

Korak 3 – Počnite s uklanjanjem šminke s očiju

S uklanjanjem šminke krenite od očiju za koje ćete upotrijebiti specijalni preparat. Za vrlo osjetljive oči idealan je Vichy Pureté Thermale s umirujućim ekstraktom plavog različka. Na blazinice nanesite dovoljno preparata za uklanjanje šminke, stavite ju na kapak oka i ostavite kako bi se šminka rastopila. Potom blagim potezima uklanjajte maskaru i ostalu šminku s lica i to u smjeru od korijena prema krajevima obrva.

Vichy & Collistar

Ako koristite vodootpornu maskaru, preporučujemo uporabu preparata za uklanjanje vodootporne šminke. Preporučujemo Collistar Make-up Removers and Cleansers koji ne samo da savršeno uklanja šminku, već i dubinski hidratizira nježnu kožu u području očiju i sprječava nadraženost. Blazinicu nemojte previše pritiskati jer biste tako uzrokovali nepotrebne bore. Ovo vrijedi za uklanjanje šminke s cijelog lica.

Korak 4 - Kožu očistite od najvećih nečistoća

Nakon što ste uklonili šminku s očiju, na red je došlo i lice. Ako imate suhu kožu, za uklanjanje najvećih nečistoća upotrijebite mlijeko za uklanjanje šminke, ulje za uklanjanje šminke ili balzam koji će se tijekom primjene promijeniti u uljanu kremu. Za suhu i u isto vrijeme osjetljivu kožu dobro se pokazalo mlijeko za skidanje šminke Mixa. Također, možete koristiti ulje od kokosa ili badema koji će sve nečistoće savršeno rastopiti.

Masnijoj koži dobro će doći uporaba gela za uklanjanje šminke. Za problematičnu kožu probajte gel Eucerin DermoPure s antibakterijskim učincima. Na čistu blazinicu nanesite sredstvo za uklanjanje šminke i krenite od sredine lica k vanjskom dijelu. Preparat je također moguće nanijeti vrhovima prstiju, ostaviti ga da djeluje, pa ga tek onda skinuti blazinicom za uklanjanje šminke. Za kraj nemojte zaboraviti ni na uklanjanje šminke s područja vrata.

Mixa & Eucerin

Korak 5 – Završite čišćenje kože

Za savršeni završetak čišćenja kože najbolja je voda za lice ili micelarna voda. Tijekom čišćenja blazinice za uklanjanje šminke mijenjajte sve dok blazinica ne bude potpuno čista.

Korak 6 – Upotrijebite tonik za kožu

Na samom kraju upotrijebite tonik za kožu. Ne samo da će kožu tonirati, nego će zategnuti pore, a kožu pripremiti za upijanje hranjivih tvari. Izbjegavajte područje oko očiju kako ga ne biste nadražili. Sada, kada je vaša koža bez trunke šminke i savršeno čista, možete prijeći na ishranu i hidrataciju kože.