Četiri jednostavna make-up savjeta za Halloween

halloween

Voljeli biste proslaviti Halloween noseći pomalo neobičan make-up, ali niste sigurni kako? Imamo fantastične savjete koji će vašem looku dati onu pravu seksi dozu strave i užasa.

Smokey eyes na malo drugačiji način

Svi znamo da šminkanje s efektom smokey eyes daje pogledu dubinu i senzualnost. Za Halloween napravite malu promjenu. Umjesto nijanse smeđe ili crne, ovog puta probajte crvena sjenila od nijanse opeke do nijanse vina. Princip je isti: Krenite sa svjetlijom bojom koja će poslužiti kao baza za gornji kapak, a uokvirit će i donje trepavice. Tamnija crvena nijansa će naglasiti vanjski kut oka i liniju iznad gornjih trepavica. Najbolje rezultate postići ćete uporabom sjenila jedne palete, kao npr. New-Trals vs Neutrals od Makeup Revolution.

Tako jaka šminka traži savršenu crnu olovku za oči, a mi predlažemo npr. Super Liner Carbon Gloss od L’Oréal. Potrebno je još samo trepavice uviti i osigurati im volumen, u čemu će pomoći npr. maskara Volume Glamour od Bourjois.

Rumenilo umjesto kontura

Jednostavan make-up za Halloween zasnovan je na principu uporabe tradicionalnih proizvoda na netradicionalan način. Odličan primjer je klasično rumenilo koje uglavnom pruža zdravu i mladenačku boju lica, ali ako ga umjesto pudera za konture nanesete ispod jagodica, učinit će od vas seksi zombija. Pravi efekt ostvarit ćete rumenilom Catrice Multi Matt u nijansi La-Lavender. Ako želite da efekt bude zaista precizan i ostavi pravi dojam, konture nemojte razmazati do kraja, a nos, bradu i sljepoočnice također uokvirite. Naš savjet: Nabavite Contour paletu od BHcosmetics. U jednom pakiranju je šest nijansi koje se mogu koristiti kao rumenilo, kontura i highlighter.

Čarolija svjetlucavog lica

Zavodljivim bićima iz zagrobnog života zajednička je jedna stvar. Na mjesečini se njihova koža blijedo presijava i mami za dodirom. Naravno da ćete Vi, kao biće od krvi i mesa, do ovakvog efekta doći pomoću make-upa, ali, bez brige, vrlo je jednostavno. Dovoljno je koristiti najsvjetliju nijansu make-upa i umjesto uobičajenog pudera ovoga puta nanesite highlighter. Ne smetnite s uma da više trebate koristiti hladnije nijanse koje se poigravaju s bijelom bojom.

Idealan je na primjer Freedom Pro Highlight u nijansi Ambient ili Makeup Revolution Vivid Strobe Highlighter u nijansi Ever Glow Lights. Kako stvoriti taj pravi look? Highlighter bogato nanesite na jagodice, ispod obrva, na rub nosa i iznad gornje usne. Malo manji sloj dodajte na sredinu čela i na bradu, te ga na kraju blago nanesite i na ostatak lica. Igra svjetla učinit će da vaše lice izgleda plastično, ali u isto vrijeme i natprirodno čarobno.

Prava prilika za izražajne usne

Kada je u pitanju Halloween šminka za usne, pred vama su dvije mogućnosti: odaberite bijele i druge blijede boje ili dajte prednost tamnim nijansama. Glavno pravilo je jasno - vaše usne ovoga puta ne trebaju izgledati prirodno, već ekscentrično. Na tržištu je puno tamnih ruževa, ali ovo je prava prilika za one veoma hrabre. Jedan od njih je na primjer Revlon ColorBurst u nijansi Shameless, intenzivan mat ruž u olovci koji se poigrava s ljubičastom bojom. Za hrabrije su tu tamniji ruževi u boji borovnice Makeup Revolution Vamp Collection u nijansi 100% Vamp i Maybelline Color Sensational u nijansi Midnight Plum. I konačno za efekt neodoljivih vampirskih usana tu je fantastična tamnocrvena nijansa Grand Cru tekući ruževi Rouge Edition Velvet od Bourjois.