TUTORIAL za frizuru u stilu BOHO-chic

Ljeto je kao stvoreno za romantične blage kovrče. Potražite inspiraciju u našim savjetima za romantične ljetne frizure u stilu BOHO-chic!

Za jednostavno i brzo kovrčanje kose preporučujemo uvijač za trostruke kovrče Label.m Electrical The Advanced Pro Triple Barrel Waver. Uključite u struju i ostavite da se zagrije. Optimalna temperatura je 220 C, ali to uvijek ovisi o kvaliteti Vaše kose. Kod tanke i oštećene kose koristite s manjom temperaturom kako biste izbjegli daljnja oštećenja. Kod zdrave ili neukrotive kose, temperaturu možete malo čak i povećati.

Dok se uvijač zagrijava, pripremite kosu za kovrčanje. Temeljito je raščešljajte i nanesite termoaktivni sprej koji će Vašu kosu učvrstiti i dati joj volumen. Naša preporuka je L'Oréal Professionnel Tecni Art Volume. 

kulma2

Kovrčanje počnite od donjeg dijela kose. Na gornjem dijelu kose napravite punđu kako biste nesmetano mogli kovrčati kosu. Krenite od pojedinih pramenova. Pramen kose stavite između "pločica" te nježno stisnite držač uvijača. Pričekajte nekoliko sekundi te cijeli proces ponovite po cijeloj dužini pramena. 

kulma3

Čim nakovrčate donji dio kose, postupno nastavite s uzimanjem pramenova iz punđe sve dok ne nakovrčate svu kosu. 

Nakovrčanu kosu raščešljajte češljem daleko od sebe. A na kraju čitavu frizuru učvrstite sprejem za učvršćivanje. Mi smo upotrijebili TIGI Bed Head Hard Head za jako učvršćivanje.

kulma4


Ljetna frizura za kovrčavu kosu

Što bolje dočarava ljeto nego cvijeće ukosi? Isprobajte jednostavnu traku za kosu s malim ružama. Za svakodnevno nošenje možete jednostavno staviti na kosu i time savršeno spojiti hippie stil s romantičnim BOHO-chic stilem.

Za večernji izlazak možete zadnji dio kose pokupiti, tj pojedine pramenove pričvrstiti ukosnicama, a prednje pramenove slobodno ostaviti da krase Vaše lice. Dobit ćete krasnu frizuru koja podsjeća na stil 20. stoljeća.

Ako više volite živo cvijeće, slobodno izaberite cvijeće Vaših omiljenih proljetni boja, učvrstite ukosnicama te uživajte u danu s mirisom cvijeća.

kulma5