Skip to main content

Pilinzi za čišćenje

Filter
Cijena

do

Za koga?
Ocjene
 •   20
 •   5
 •   2
 •   1
Najprodavaniji

Neka vam savršena koža lica ne bude samo san. Poštujte zlatno pravilo: nježno jutarnje čišćenje lica, temeljito uklanjanje šminke i večernje dubinsko čišćenje lica! U ispravnoj rutini njege lica pomoći će vam kvalitetni proizvodi za uklanjanje šminke i proizvodi za čišćenje lica za vaš tip kože, koji će vam omogućiti uživanje u prekrasnom licu bez akni, začepljenih pora i prijevremenih bora.

Proizvodi za uklanjanje šminke prema tipu kože

Ukoliko se šminkate, uklanjanje šminke je nezaobilazno. Koža ne može disati ispod slojeva šminke pa ne može izbaciti sve toksine tijekom noći. Međutim, nije svačija koža ista i svakom tipu kože odgovara drugi proizvod za uklanjanje šminke. Koji je proizvod najbolji za vaš tip kože?

 • Suha koža – ulje, mlijeko ili balzam za uklanjanje šminke, koji ne isušuju kožu
 • Osjetljiva koža – nježno mlijeko za uklanjanje šminke, kokosovo ili bademovo ulje koje ne nadražuje kožu
 • Mješovita i masna koža – gelovi i pjene za uklanjanje šminke koji se ispiru vodom, a istovremeno uklanjaju višak sebuma
 • Problematična koža – voda ili gel za uklanjanje šminke sa sastojcima protiv akni

Savjeti za ispravno uklanjanje šminke

 1. Najprije upotrijebite sredstvo za uklanjanje šminke za oči. Nakon toga nastavite s uklanjanjem šminke s ostatka lica.
 2. Proizvod za uklanjanje šminke nanosite na blazinice.
 3. Uklanjajte šminku od sredine lica prema rubovima.
 4. Redovito mijenjajte blazinice za uklanjanje šminke, sve dok posljednja blazinica ne bude potpuno čista.

Naš savjet: Trebate li brzo ukloniti šminku izvan udobnosti vlastitog doma? Isprobajte praktične maramice za uklanjanje šminke!

Jutarnje čišćenje lica

Dok vi spavate, koža lica se sama čisti – na površinu izbacuje nakupljenu nečistoću, koju treba ukloniti kako bi vaša koža mogla upiti hranjive tvari iz dnevne kreme i kako bi se na njoj dobro zadržala šminka. Naravno da ujutro nemate puno vremena, stoga je dovoljno upotrijebiti vodu za čišćenje lica, koja istovremeno čisti i osvježava lice.

Večernje čišćenje lica

Tijekom dana se na koži skupi mnoštvo štetnih stvari. Večernja njega stoga zahtijeva kvalitetnu kozmetiku za čišćenje lica.

Savjeti za učinkovito čišćenje lica:

 1. Proizvode za čišćenje lica birajte prema svojem tipu kože – za masnu kožu najbolji je gel za čišćenje lica, za suhu je pak najbolje ulje za čišćenje lica, a za osjetljivu kožu najbolje su nježne pjene za čišćenje lica.
 2. Barem jednom tjedno upotrijebite piling za lice, koji uklanja mrtve stanice kože.
 3. Za čišćenje pora idealne su četkice za čišćenje lica. Dubinski uklonite nečistoću i mitesere.
 4. Ako ste na putovanju ili u žurbi, dobro će vam doći micelarna voda. Brzo i učinkovito uklanja šminku i čisti lice.
 5. Umivanje lica će vam olakšati konjac spužva za čišćenje lica, koja je pogodna i za osjetljivu kožu te djeluje kao nježni piling.
 6. Vrlo masnoj koži barem jednom tjedno priuštite dubinsku masku za čišćenje lica, koja uklanja toksine, sužava pore i regulira lučenje sebuma.
 7. Nakon čišćenja lica nanesite i toner za lice, koji uravnotežuje pH vrijednost kože i sužava pore. Nakon toga nanesite serum i kremu za lice.

Na notino.hr možete pronaći i prirodna sredstva za uklanjanje šminke te proizvode za čišćenje lica za muškarce. Otkrijte najbolja sredstva za čišćenje lica brandova Bioderma, Clinique, Neutrogena i ostalih slavnih brandova po nevjerojatnim cijenama!