Preskočite na glavni sadržaj

Beauty trend ljeta 2022.? Grafički eyelineri! Naučite kako ih upotrebljavati

2. lipnja 2022.Notino
Volite izazove? Odlično, onda krenimo. Čim sunce zasja i temperature se povećaju, odjednom želim puno više eksperimentirati, i to ne samo s odjećom, već i sa šminkom. Je li to zato što se oko nas odjednom počne pojavljivati toliko boja? Moguće... Prenesimo ih onda i na oči! Ovaj put u obliku grafičkih eyelinera. Neki ih vole, drugi ih mrze. Ja definitivno spadam u prvu skupinu. Kad vam pokažem kako ih upotrebljavati i vi ćete ih obožavati. Vjerujte mi.

Metalik grafički eyelineri 

Mnogi su zasigurno isprobali klasični eyeliner. Sada ćemo samo iscrtati liniju u malo drugačijem smjeru, zamijeniti crnu boju svjetlijom i tako isprobati potpuno novi make-up trend.

Kod grafičkih eyelinera važna je preciznost jer se nažalost svaka greškica jasno vidi. Ali ne brinite! Sve se da uvježbati. 

Uzmite tekući eyeliner NYX Professional Makeup Epic Wear Metallic Liquid Liner u nijansi Gun Metal i njime napravite klasičnu liniju. Počnite od unutarnjeg kuta oka i vucite liniju prema vanjskom kutu. Ne preporučujem da crtate jako debele linije. Zašto? Reći ću vam odmah. 

Proizvodi

Naime, na redu je linija broj dva. Ponovno prislonite kistić uz kapak, ali ovaj put ne uz kut oka, nego između pokretnog dijela kapka i obrve. Liniju zatim vucite prateći oblik oka, a vrh spojite s donjom linijom. I voilà – novi moderni make-up je tu!   

SAVJET: ovaj izražajan izgled dovoljno je upotpuniti sjajilom za usne s vinilnim finišem UXI BEAUTY Plumping lipgloss

Eyelineri u boji 

Sve kombinacije ružičaste i crvene boje novi su trend u šminkanju 2022. Stoga i tim bojama možemo kreirati zanimljive grafičke linije. 

Najprije uzmite bijelu olovku za iscrtavanje linija Shiseido Kajal InkArtist, kojom ćete pripremiti bazu. Boje se puno bolje ističu na bijeloj podlozi. 

Ponovno prislonite olovku između pokretnog dijela kapka i obrve te iscrtajte luk koji ne završava prema gore, već se jednostavno spaja s vanjskim kutom oka. 

Zatim iscrtajte potpuno jednak luk, samo malo niže (ili više, ovisno o tome odakle ste počeli). 

Sad kad imamo dvije bijele linije, krenimo ih obojiti! U postizanju lijepih izražajnih boja pomoći će vam paleta Makeup Revolution Graphic Liners, koja sadrži i mali kist. 

Jednu bijelu liniju obrubite ružičastom nijansom, a drugu crvenom... I to je to! Što kažete na rezultat? 

SAVJET: ovu šminku kombinirajte sa sjajilom za usne Lancôme L'Absolu Gloss Rôsy Plump, koje će vašim usnama dati dodatni volumen.

Svijetli grafički eyelineri

Bijeli eyelineri već su vrlo dugo dio beauty trendova jer zaista izgledaju odlično. Ovaj put posegnite za tekućim eyelinerom s daškom srebrne boje NYX Professional Makeup Epic Wear Metallic Liquid Lineru nijansi Silver Metal. 

Liniju iscrtajte na klasičan način, od unutarnjeg kuta prema vanjskom. Usredotočite se na to da linija bude zaista tanka i da ne bude vidljivo tanja ili deblja na određenim dijelovima jer ćete tako postići bolji rezultat.

Proizvodi

Drugu liniju iscrtajte također od unutarnjeg kuta, ali na granici pokretnog dijela kapka. Zamislite da želite uokviriti cijeli pokretni dio kapka. Nakon toga samo nanesite još malo maskare i spremni ste. 

SAVJET: nemojte se bojati upotrijebiti malo izražajniji ruž uz svijetle eyelinere, kao što je primjerice NOBEA Day-to-Day u nijansi Scarlet Red. 

Što vi mislite o grafičkim eyelinerima? Hoćete li ih uvrstiti među trendove šminkanja koje morate isprobati? 

Pročitajte više