Preskočite na glavni sadržaj

Putna kozmetička torbica: Što mora sadržavati

22. lipnja 2022.Notino
Ljeto je u punom jeku, a to znači samo jedno – moram odlučiti gdje ću u njemu uživati. Kamo god da krenem, sigurno ću sa sobom na put povesti važnog suputnika. Svoju kozmetičku torbicu. Kojim pametnim proizvodima je napuniti i što učiniti kako vam se putem ništa ne bi izlilo ili rasulo? Sve znam i sve ću vam rado otkriti!

Izaberite odgovarajuću torbicu za kozmetiku 

Bez sumnje, najvažnije je izabrati takvu u koju će sve komotno stati i u kojoj ćete sve lako pronaći. Nekom je dovoljna jedna manja kozmetička torbica, a nekome (poput mene) trebaju dvije poveće torbe. Jedna za proizvode za njegu lica i tijela, a druga za šminku, to je bar svima jasno, zar ne? 

Stoga je moj prvi izbor kozmetički kofer Notino Charm Collection. U njega mogu „natrpati“ sve što mi treba pa ponekad čak ni ne trebam drugu torbicu! U njega mogu sve svoje bočice složiti po visini, ima četiri pregrade, a neki proizvodi mi unutra stanu čak u svojoj punoj veličini. 

Ako, za razliku od mene, niste baš tako jako uživljeni u svijet uljepšavanja, bit će vam dovoljno nešto manje. Preporučujem prozirnu kozmetičku torbicu BrushArt Berry. U svakom trenutku ćete točno znati što se u njoj nalazi i gdje, a uz to se i vrlo lako održava. 

Torbice za kozmetiku i nakit

Kad budete birali putnu opremu za sebe, usput potražite i nešto za svojeg partnera – on to možda još ne zna, ali sigurno će mu biti drago kad mu se kozmetika prestane valjati po cijelom kuferu. Muška toaletna torbica Notino Men Collection je manjih dimenzija i jednostavnog dizajna, a ipak u nju stane sve što je potrebno. 

SAVJET: Kad smo već kod različitih pametnih rješenja za putovanja, moram spomenuti svoje omiljeno otkriće – putnu kutiju za nakit Notino Classy Collection. Ima dimenzije koje izvrsno odgovaraju komadima nakita koje volim ponijeti sa sobom na put, a uz to se zatvara patentnim zatvaračem, što mi dodatno olakšava putovanje. 

Neizostavan sadržaj svake putne kozmetičke torbice 

Preporučujem da se prije pakiranja odlučite za jednu od dvije mogućnosti. Možete kupiti male, višekratno iskoristive putne bočice za kozmetiku u koje ćete preliti omiljene proizvode. Ili jednostavno odmah kupite putno pakiranje kozmetike koju inače upotrebljavate

Jedina mana putnog pakiranja može biti to što svi proizvodi nemaju svoju mini verziju.

Loša strana drugog koncepta je u tome što neki proizvodi nemaju svoje minijaturne verzije. U tom slučaju, morat ćete potražiti neku alternativu. Dakle, ako želite biti sigurni da će s vama putovati i vaši omiljeni proizvodi za uljepšavanje, kupite prazne putne bočice za kozmetiku Notino Travel Collection i sami napravite svoja putna pakiranja. Jednako postupite i sa svojim omiljenim parfemom. Dio odlijte u punjivi raspršivač i ne zamarajte se traženjem minijaturnog pakiranja. 

Što se mene tiče, moram priznati da sam se malo ulijenila pa si radije jednostavno kupim minijaturna pakiranja kozmetike. Najčešće se radi o proizvodima za njegu tijela i kose, ali nađe se tu i tamo koji komad šminke. Ovaj tip proizvoda u punoj veličini zauzima najviše mjesta. 

Budući da je poanta cijele ove priče o pakiranju selidba za suncem, imat ću to na umu kad budem birala što ću sve sa sobom ponijeti. Svi tipovi kose obožavat će putni set njege za kosu iscrpljenu od sunca Schwarzkopf Professional BC Bonacure Sun Protect. U njemu ćete pronaći šampon, kuru i sprej, a uz to dolazi u vlastitoj torbici! 

Za kosu koja je već isušena ili oštećena, a još nije ni vidjela sunce, pokušajte nabaviti set Moroccanoil Repair ili Moroccanoil Hydration. U oba seta pronaći ćete po čak četiri proizvoda koji su također spakirani u vlastitu elegantnu torbicu. I nemojmo se zavaravati, torbica nikad ne možete imati previše. 

SAVJET: Na put želite ponijeti šminku, ali gotovo ništa ne želite nositi u punoj veličini? I za to imam vrlo jednostavno rješenje. U setu Shiseido Benefiance pronaći ćete sve što vam je potrebno za jednostavnu svakodnevnu šminku na odmoru. Tu su, između ostalog, olovka za oči, ruž za usne te highlighter, ali i maska i serum za lice. Sve u jednoj uredno spakiranoj torbici – ovako izgleda zaista elegantna putna kozmetika. 
 

Kako spakirati putnu kozmetiku? 

Ostaje mi još odgovoriti na pitanje kako sve spakirati, a da se putem nešto ne razbije ili izlije. Razumijem da radnicima u zračnoj luci ili na kolodvoru nije stalo do mojeg omiljenog highlightera ili micelarne vode. Stoga se moram sama pobrinuti da im se prilikom manevriranja prtljagom ništa ne dogodi. 

Putni setovi

Odakle početi? Kao prvo, ne nosite proizvode koji se nalaze u nekvalitetnom pakiranju jer bi se putem mogli lako otvoriti. Takvi proizvodi neka vas čekaju na polici kod kuće. Što trebate napraviti kako bi sve stiglo na odredište u istom stanju?

  • Uzmite običnu ljepljivu traku pa zalijepite sjenila, palete, highlighter i tako dalje. Tako se neće otvoriti ni zaprljati ostatak vaše opreme. 
  • Ako uzimate toner, pjenu za čišćenje ili druge tekuće proizvode koji se zatvaraju čepom na navoj, ispunite poklopac vatom, zatvorite ih i također zalijepite ljepljivom vrpcom. Tako ćete osigurati da se neće otvoriti, a ako bi iz njih i počelo curiti, vata će zaustaviti mlaz! 
  • Uz to preporučujem da sve tekuće proizvode odvojeno spakirate u vrećicu sa zatvaračem. 
  • Prozirna vrećica koja se može zatvoriti svakako će vam dobro doći! Ako putujete avionom samo s ručnom prtljagom, sa sobom smijete nositi tekuće proizvode ukupne zapremnine do 100 ml. Svi moraju biti pregledno složeni baš u prozirnoj vrećici i spremni za pregled u zračnoj luci.
  • Ne uzimajte ništa u staklenoj ambalaži, lakše će se razbiti, a vi ćete na kraju ostati bez omiljenog proizvoda i s torbicom punom krhotina. 

U kojoj ste vi fazi? Već ste sve pripremili za odlazak na more ili još tražite kvalitetnu torbicu za šminku ili putne setove kozmetike?

Pročitajte više