Preskočite na glavni sadržaj

Zašto se veselimo godini Zmaja i što će unijeti u vašu rutinu uljepšavanja i ostale sfere života

07. 02. 2024.

Jana Krajco

Čitanje 3 minute

Čudni su ti horoskopi. Obično im ne podređujemo svoje živote, ali kada naiđemo na njih, ne možemo odoljeti da ih ne pročitamo. Pogled u budućnost jednostavno nas previše privlači. Tako ni ovaj put nismo odoljeli i pogledali smo što nas (i našu rutinu uljepšavanja) čeka u godini Zmaja! Ona prema kineskom lunarnom kalendaru započinje 10. veljače 2024.

Zmaj dolijeće s nadom

Žudite za pozitivnim vijestima? Pa naravno. Zmaj je u kineskom horoskopu simbol izvanredne snage, blagostanja i sreće. Ove se godine uz to spaja s elementom drva, koje označava napredak i rast. A to zvuči vrlo obećavajuće. Tako dolazi idealno vrijeme za nove početke, važne životne odluke, a možete se veseliti i brojnim prilikama koje samo čekaju da ih ugrabite.

Savjet: Po glavi vam se već dulje vrijeme mota san koji se još nije ispunio? Sada je pravo vrijeme da napravite prvi korak. Ali na putu prema uspjehu trebat će vam mnogo energije. 

Tehnologija i zeleni pristup

I, hoćete li pustiti Zmaja u svoju rutinu uljepšavanja? Pomoći će vam da se izvučete iz starih navika i konačno date šansu novim stvarima. Nova kineska godina željno iščekuje eksperimente i inovacije, a nove tehnologije ne pojavljuju se samo na području informatike već i na području njege kože. Jeste li već isprobali snagu četki za čišćenje licaultrazvučnih lopatica ili svjetlosne terapije? Poslušajte Zmaja i bacite se na posao. Upotrebom modernih uređaja lako možete kreirati ritual koji će vas zabaviti, a primjerice s LED maskom na licu možete se i odmoriti (treba misliti i na stanje duha). 

Njegujte svoju kožu uz pomoć moderne tehnologije

Drveni element, koji jako utječe na Zmaja, donosi dobre vijesti i za okoliš. Zajedno sa zmajskim smislom za napredak i novitete očekuje se i veći naglasak na zelenu tehnologiju, obnovljive izvore i održivost na svim poljima. A taj pristup možete jednostavno primijeniti i u svojoj kupaonici.

Savjet: Upotrebljavajte proizvode brendova koji više drže do planeta, nego do zarade. Smanjite količinu otpada i jednokratnih proizvoda. Razvrstavajte ambalažu i što više štedite vodu. 

Sretne boje

Ako vam se sviđa snaga Zmaja i želite osigurati njegovu naklonost, postignite to pomoću boja. Prema kineskoj astrologiji, one utječu na niz područja u našim životima, budući da održavaju ravnotežu važnih energija. Svaka je godina povezana sa specifičnom nijansom i, ako se obavijete njome, tako ćete održati sklad. Ovogodišnja vas sigurno neće iznenaditi. Energija, ekologija, inovacije – pogodili ste, sve podsjeća na zelenu, konkretno smaragdnu nijansu. A ako vam ona nije omiljena, možete iskoristiti zagasito crvenu i zlatnožutu, koje je nadopunjavaju. 

Savjet: Uvrstite ove nijanse u odjevne kombinacije, ali i u šminku. Smaragdna olovka za oči, crveni ruž za usne i zlatni nokti – zvuči kao savršen izgled za zabavu! 

U bojama Zmaja

Što kažete, hoćete li pustiti Zmaja u svoj život? Pokušajte, bila bi šteta ne iskoristiti njegovu energiju. A ako ništa drugo, to je bar dobar razlog da konačno poradite na neispunjenim snovima.