Preskočite na glavni sadržaj

Sjenila za oči: Koja su najbolja?

14. lipnja 2022.Notino
Kako birate sjenila za oči? Prema tome pristaje li njihova boja boji vaših očiju ili razmišljate i o ostalim značajkama? Dobro je razmisliti o tome kako će se sjenila ponašati na kapcima, kako ih je najbolje nanijeti i kakva im je postojanost. Imam za vas odličan vodič svim mogućim vrstama sjenila.

Suha sjenila za oči

Ova vrsta sjenila za oči poznata je svima. Možemo ih pronaći u svakoj drogeriji i dućanu s proizvodima za uljepšavanje, a najčešće su prešana, u krutom obliku. Po mojem mišljenju, takva paleta sjenila za oči s vašim osnovnim bojama je nešto što jednostavno morate imati. Pruža vam mnoštvo mogućnosti: možete upotrebljavati samo jednu nijansu ili kreirati nekoliko različitih izgleda, od prirodnog do izražajnijeg. 

Za nanošenje ove vrste sjenila najradije upotrebljavam kistove s prirodnim čekinjama. Grublji su, bolje zahvaćaju sjenila i s njima je lakše raditi na kapku. 

SAVJET: Želite da sjenila budu što intenzivnija? Upotrijebite podlogu za sjenila, zatim ih ne razmazujte, već ih utisnite u kapke. Ako vam se više sviđaju blago naglašeni kapci, na podlogu nanesite tanak sloj prozirnog pudera – tako ćete moći bolje „blendati” sjenila.

Moja omiljena paleta je Bourjois Eye Catching – ne samo zbog idealne kombinacije sjenila, već i zbog rotirajućeg zrcala. Odlična je i za manje torbice, tako da je gotovo uvijek imam sa sobom.

Ukoliko želite veći izbor sjenila, nabavite paletu Lorac PRO, koja sadrži čak 18 sjenila. U njoj možete pronaći cijeli niz temeljnih boja i odlična je, primjerice, za prekrasan smokey eyes izgled. 

Tražite nešto odvažnije i raznobojnije za ljeto? Onda preporučujem paletu Makeup Revolution X Roxxsaurus ili pojedinačna sjenila NYX Professional Makeup Hot Singles™. Kada upotrijebiti funky nijanse, ako ne upravo ljeti? 

Palete sjenila

SAVJET: Ako vas ne zanimaju toliko palete, već vam je dovoljno jedno bazno sjenilo, isprobajte, primjerice, Clinique All About Shadow™ Single. Ima odličnu teksturu i lako se nanosi u slojevima, tako da s jednim sjenilom možete kreirati decentan dnevni i odvažniji večernji izgled. 

Sjenila za oči u prahu 

Suha sjenila za oči ne dolaze samo u paletama. Postoje i mat sjenila u prahu, ali često dolaze u obliku prekrasnih svjetlucavih prahova. Kad s njima pokušate podići svoju šminku na višu razinu, spremni ste za zabavu u samo nekoliko minuta.

Masna sjenila za oči 

Takozvana masna sjenila za oči su, primjerice, kremasta i gel sjenila za oči , koja se od suhih razlikuju teksturom. Na kapku izgledaju odlično, ali ne bih ih preporučila za cjelodnevno nošenje, ako ne volite popravljati šminku tijekom dana. Ova se sjenila lakše ulijevaju u neuglednu liniju, posebno u toplije vrijeme. Lako ih možete razmazati natrag, ali to treba imati na umu. 

Što se tiče nanošenja, isprobajte kist za sjenila za oči sa sintetičkim čekinjama ili ih nanosite prstima. Tako ćete kreirati neusiljen, a istovremeno privlačan izgled. 

Za nanašanje preizkusite čopič za senčila za oči s sintetičnimi ščetinami ali pa jih nanesite s prsti. Na ta način boste ustvarili namenoma nepopoln, seksi videz.

Više volite svjetlucava sjenila za oči? Sigurno će vas oduševiti prekrasna sjenila NYX Professional Makeup Prismatic Shadows. Ta sjenila i njihova pakiranja pozivaju na nanošenje prstima i kreiranje ležerne šminke za plažu.

SAVJET: Ako volite efekt gel sjenila, probajte napraviti bazu suhim sjenilima koja će osigurati postojanost, a gel sjenila nanesite na sredinu kapka ili u unutarnji kut oka. 

Sjenila za oči

Sjenila za oči u olovci

Sjenila u olovci su još jedan način koji vam može olakšati nanošenje kremastih sjenila za oči. Sjenila nanosite izravno iz olovke i temeljito ih razmažite prstima. Olovku preporučujem i kao odličnu zaštitu za torbicu – pakiranje se neće otvoriti i neće samo tako iscuriti. 

Tekuća sjenila za oči 

Ovu vrstu sjenila ste možda nekad miješali sa sjajilom za usne. Naime, možete ih pronaći u tubama s aplikatorom, ali neka vas to ne zbuni – usredotočite se na oči! 

Nanošenje je iznimno jednostavno zahvaljujući aplikatoru. Sjenila bi se trebala brzo osušiti na kapcima, ali pripazite – nemojte nanijeti preizdašan sloj. Ova sjenila nisu jedna od najpostojanijih i lakše se ulijevaju u pregibe, poput gel sjenila, a ako nisu najkvalitetnija, ostavljaju neugledne mrlje. Ova su sjenila, prema mojem mišljenju, najbolja primjerice za fotografiranje.

Vodootporna sjenila za oči

Na kraju ne smijem zaboraviti posljednji savjet, a to su vodootporna sjenila. Bliži se ljeto i sigurno planirate provesti vrijeme na moru. Ili ne? Nema veze! Vodootporna sjenila su tijekom ljetnih mjeseci odlična i u gradskoj vrevi ili tijekom dana prepunog sastanaka. To je svakako proizvod za uljepšavanje kojemu biste ljeti trebali dati priliku.

Što kažete? Možete li sada reći koja su sjenila za oči najbolja za vas? Ili ih morate probati još nekoliko? 

Pročitajte više