Preskočite na glavni sadržaj

Kako odabrati najbolji primer ispod make-upa, sjenila i ruž za usne? Posavjetovat ćemo vas!

04. 09. 2023.

Iva Davies

Čitanje 5 minuta

Možete si kupiti primer za lice za bolju postojanost sjenila za oči i za svilenkaste usne. Izbor je ogroman i odabir najboljeg primera za vas može biti pravi izazov. Kako odabrati i kako ga pravilno koristiti? Pomoći ćemo vam i pri online odabiru!

Primer ispod make-upa

Primer ispod make-upa dolazi u mnogo različitih oblika i tekstura. Od zaglađujućih na bazi silikona do posvjetljivajućih i hidratacijskih i do matirajućih. Dakle, osim bolje postojanosti make-upa jamči naprimjer blistavo, mat ili glatko lice. 

Primeri se također mogu jednostavno međusobno kombinirati. Matirajuću bazu za T-zonu i posvjetljujući na jagodične kosti. Hidratantnu za suha područja i obojenu npr. za korekciju pigmentnih mrlja samo na potrebnim područjima. Samo se nemojte bojati poigrati se s pripremom kože. Ispod primera naravno ide i odgovarajuća rutina njege kože koja završava s SPF.

Na što paziti pri odabiru primera? 

Prije nego uopće počnete razmišljati koji primer kupiti pogledajte na kakvoj bazi se temelji vaš make-up. Na silikonskoj, ili hidratantnoj / sa sadržajem vode? Silikon je zapravo ulje, a ulje odbija vodu. Može se vam desiti da ako koristite kombinaciju silikon/voda make-up vam se može na licu zgusnuti i stvoriti ružne mape. Stoga uvijek radije koristite kombinaciju voda/voda ili silikon/silikon.

Unatoč tome niste u potpunosti pobijedili jer ako koristite veliki sloj silikonskog primera ispod silikonskog make-upa, šminka na vašem licu može se početi drobiti tijekom nanošenja. Dakle uvijek vrijedi pravilo da manje je više.

Najbolji primeri ispod make-upa

Kako odabrati najbolji primer online?

Odabir primera online može biti pravi izazov. Ali ako poslušate naše savjete trebali biste u tren oka odabrati svoj savršen primer. Ovdje su:

  1. Odredite svoj tip kože: Ako znate imate li suho, masno, dehidrirano ili osjetljivo lice na dobrom ste putu do savršenog primera.
  2. Razmislite o potrebama svoje kože: Želite li smanjiti pore, zagladiti lice ili se riješiti crvenila? Nedostaje li vam sjaj kože ili ga imate za pokloniti? Usredotočite se na primere u ovim kategorijama.
  3. Pažljivo čitajte opis proizvoda: Prvenstveno bi vas trebale zanimati ključne riječi koje odgovaraju vašem tipu kože i njezinim specifičnim potrebama.

Svakako nije loše pročitati recenzije pojedinih proizvoda. Potražite one čiji autori imaju od primera ista očekivanja kao i vi.

Primer za sjenilo za oči

Primer ispod sjenila za oči trebate u slučaju da vam se sjenilo nakon nekoliko sati stopi u jednu tanku crtu na kapku. Primeri ispod sjenila za oči zaglađuju kapke i time jamče bolju postojanost sjenila i intenziviraju njihovu boju.

Najbolji primeri ispod sjenila za oči

Primeri za oči mogu biti prozirni, u boji tijela ili u boji. Za svakodnevnu upotrebu više će vam odgovarati transparentni ili primeri u boji tijela. Ako želite ekstra intenzivnu boju sjenila za oči nabavite primer u odgovarajućoj nijansi.

Za primer ispod sjenila za oči vrijedi isto kao i za primer ispod make-upa. Nedajte previše. Ako je nanesete previše sjenila vam neće trajati dulje nego bez primera. Brzina je također važna pri nanošenju. Primer mora biti malo „ljepljiv“ kako bi sjenila dobro prionula na njega.

Primer za ruž za usne

Najbolju postojanost ruža za usne jamči vam olovka za konture usana. Ali ako želite imati ispod ruža koji drži kao pribijen svilenkaste usne bez posebnog primera za usne ne možete. Hrani, zaglađuje i savršeno priprema usne za ruž. Nemojte se bojati nanijeti ga na usne na samom početku šminkanja kako biste primeru dali vremena da učini svoju čaroliju. Ali ne zaboravite otisnuti višak proizvoda na papirnatu maramicu.

Najbolji primeri za usne

Primer za usne također je odličan kada želite koristiti mat dugotrajan ruž, ali znate da nepotrebno isušuje usne. Osigurat će potreban sloj hidratacije i ugodniji osjećaj na usnama. 

Primer za trepavice

Ako vam je san imati duge, guste trepavice, ali sama maskara vam ne pomaže pokušajte ispod nje upotrijebiti primer za trepavice. Primeri za trepavice obično su bijeli tako da možete vidjeti gdje ste ih već nanijeli. Ili možete koristiti i prozirnu maskaru (koju također možete koristiti za podešavanje obrva). Primeri za trepavice zgušnjavaju, izdužuju, hrane, njeguju i produljuju vijek trajanja maskare.

Za najdulje trepavice isprobajte ove primere

Sada znate da se primera uopće ne trebate bojati i da su oni izvrsni pomagači ne samo za dugotrajnost vašeg make-upa. Koji ćete kupiti?