Preskočite na glavni sadržaj

Zaljubljena... u serum za lice. Odaberite i vi. Slojevito nanošenje je zakon!

05. 09. 2023.

Jana Potuznik

Čitanje 4 minute

Tražite li čudo? Za lice? Evo ga. Odaberite pravi serum za sebe (i naučite ga nanositi u slojevima) i zaljubit ćete se, poput mene. Jer serumi za lice su jednostavno... BOŽANSTVENI!

Njega u dobru i zlu

Znate li onaj osjećaj kada ste određenog raspoloženja i trebate raditi sasvim konkretne stvari da budete dobro? Kod mojeg lica je to ista stvar. I prema tome biram njegu po mjeri svojeg lica. Kako? Na primjer, kremu ne mijenjate svaki dan. Određenu varijabilnost donose maske za lice, međutim, njih ne stavljate svaki dan. Serum za lice? Jedan nikad nije dovoljan. Njihovo mijenjanje u odnosu na trenutno raspoloženje – moje ili mojeg lica – stvara prostor za njegu moje ljepote iz dana u dana, i to prema mojim potrebama! 

Posvjetljujući serumi tmurne i sive dane mijenjaju na bolje. Za užurbane dane provedene u gradu su odlični antioksidacijski ili hidratantni serumi. Za trenutke kada želim usporiti godine koje dolaze imam serume protiv bora... Zapravo takva varijabilnost je nešto što morate voljeti, iako njezi lica previše ne dajete važnosti. Potrebno je samo znati osnovne činjenice o izboru i korištenju.

Njega u svakoj kapi

Serum za lice ima zaista visoku koncentraciju aktivnih tvari i laganu teksturu koja se lako upija. Iako je često poskup, ne bojte se u njega uložiti. Serum se koristi doslovce u kapima – dovoljno je tri do četiri kapi vrhovima prstiju nježno utapkati u kožu lica. 

Serumi za lice s kojima možete početi

Kako koristiti serum za lice?

Serum se uvijek stavlja na čistu, tonerom tretiranu kožu koja ga doslovce zna upiti u najdublje slojeve (tamo gdje krema nikad neće doprijeti). Da, krema za lice dolazi tek nakon seruma. Ujutro i navečer. Ujutro volim najviše hidratantne hijaluronske serume, posvjetljujuće i antioksidacijske serume s vitaminom C, učvršćujuće s kolagenom ili peptidima… Navečer je vrijeme za hranjive anti-ageing s retinolom (retinol ne voli sunce i stoga ako ga koristite ujutro, nanesite još i SPF), piling s AHA kiselinama ili obnavljajuće. 

Ako želite za svoje lice nešto posebno

Jedan nikad nije dovoljan

Koliko često koristiti serum? Dnevno. Ali upravo zato ga mijenjajte. Također ga naučite nanositi slojevito. Jer ako se jedan upije, koža lica će, zahvaljujući laganoj konzistenciji, lako savladati i drugi serum. Što isprobati?

Ujutro može suha koža dobiti hidratantni serum s hijaluronskom kiselinom i na njega posvjetljujući s vitaminom C. Masnu kožu možete također hidratizirati i zatim upotrijebiti serum s niacinamidom za sužavanje pora. Zrela koža će nakon hidratacije cijeniti dozu kolagena ili učvršćujući serum s peptidima. 

Postoje i posebni serumi za muškarce! Shiseido Ultimune Power Infusing Concentrate pruža koži lica energiju, Biotherm Homme Force Supreme pomlađuje, dok protiv starenja djeluje i Beviro Forever Young Elixir

Razmislite i o nekom drugom mazanju

Kod odabira seruma za lice biste se trebali voditi i time kakvu kremu koristite. Njihove aktivne tvari se mogu ponavljati, tj. pojačavati. Međutim, istina je što je previše, previše je, aktivne tvari seruma i kreme bi se trebale nadopunjavati. Tako da ako navečer zavolite stavljati serum s retinolom, noćna krema ga više ne mora sadržavati. 

Serumi koje volimo mi u uredništvu

Koji serum za lice kupiti kao prvi? Započnite s hidratantnim. Druge serume nabavite prema tipu i potrebama vaše kože. Posavjetujte se s kozmetičarkom ili dermatologom.