Preskočite na glavni sadržaj

Recenzija: Najbolja pasta za izbjeljivanje zuba? Isprobali smo ih i pronašli pobjednika!

24. 05. 2023.

Notino

Čitanje 7 minuta

Zdravi, čisti i bijeli zubi su seksi. Međutim, kako ih postići ako obožavate kavu, crni čaj ili crno vino? Relativno jeftino i ugodno rješenje nude zubne paste za izbjeljivanje. Nekoliko od njih smo kod nas u uredništvu isprobali, a mi već znamo kako zubima vratiti prirodno bijelu nijansu.

Tko ne bi želio imati prekrasni i blistavo bijeli osmijeh, zar ne? Zubne paste za izbjeljivanje vam mogu pomoći postupno i nježno izbijeliti zube iz udobnosti vašeg doma. Jer dobre paste za izbjeljivanje zuba znaju ukloniti s cakline pigmentaciju od kave, čaja i hrane, te vraćaju zubima prirodno bijelu nijansu

Kava, čaj i hrana – riječ je o glavnim čimbenicima žutila na zubima. A isto uzrokuje i crno vino i cigarete. Zubna pasta za izbjeljivanje ima zadatak da nas ovakve pigmentacije riješi. Više manje je to i uspješno. Kako? Zubna pasta za izbjeljivanje djeluje ili po fizikalnom, ili po kemijskom principu. Prva vrsta sadrži abrazivne sastojke koji nježno bruse zubnu caklinu. Paste za izbjeljivanje zubi koje djeluju na kemijskom principu sadrže peroksid koji uklanja pigmentaciju u samoj strukturi zuba. 

Najbolja pasta za izbjeljivanje zuba? Od crne prema bijeloj 

Osim klasičnih pasti za izbjeljivanje zubi možete isprobati također posvjetljivanje zuba na prirodan način, pomoću crnog ugljena u crnoj pasti za izbjeljivanje koja sa zuba uklanja plak i mrlje. Osim toga su popularni i puderi za izbjeljivanje zuba

Fer je navesti da ni najbolja pasta za izbjeljivanje ne donosi iste rezultate, poput izbjeljivanja zuba kod stručnjaka. Ali ako trebate posvijetljiti zube za jednu ili dvije nijanse, onda je za vas pasta za izbjeljivane zuba savršena. I smješkati se od uha do uha s blistavim bijelim zubima se možete već nakon par tjedana ili mjeseci

Dosta priče, idemo pogledati koja je najbolja pasta za izbjeljivanje zuba prema ispitivanju u našem uredništvu! 

Najbolje paste za izbjeljivanje zuba

Recenzija: paste za izbjeljivanje zuba 

Signal White now gold

Nikolina U., urednica internetskog portala 

Što mi se najviše svidjelo 

Praktično „stojeće“ pakiranje i to da (nježno) djeluje. 

Prednosti 

Signal White Now Gold izbjeljuje zube, posvjetljuje ih i bori se protiv zubnog plaka. Riječ je o pasti koja je nježna prema caklini. Učinak se kod mene pojavio nakon dužeg korištenja kod čišćenja dva puta dnevno. A s obzirom na to da prirodna boja mojih zuba je nažalost više žuta nego bijela, ne radi se o bombastičnoj promjeni koju bih željela. Ali kao dodatak poslije stručnog izbjeljivanja djeluje dobro. 

Nedostaci 

Efekt se kod mene pojavio tek nakon dužeg vremena. A ja sam nestrpljiva. 

MEDIBLANC Whitening 

Marina, online content editor

Što mi se najviše svidjelo 

Višenamjenska njega, odlična za moje osjetljive zube, ispunjava obećano. 

Prednosti 

Ova zubna pasta me je ugodno iznenadila. MEDIBLANC Whitening zubna pasta s učinkom izbjeljivanja ima ugodan okus i osim nježnog i uistinu blagog izbjeljivanja će se pobrinuti i za niz manjih problema u vašoj usnoj šupljini. Meni naprosto odgovara okus, tekstura i to da ne pjeni. Osim toga sam otkrila stopostotno i višenamjensko djelovanje hidroksiapatita – prirodnog minerala koji poboljšava stanje, izgled i otpornost zuba, ubrzava proces remineralizacije i zacjeljuje pukotine. Pastu sam testirala nakon profesionalnog izbjeljivanja, a moji zubi su nakon mjesec dana isto bijeli kao neposredno poslije tretmana. Što se mene tiče, Mediblanc Whitening je odličan izbor! 

Nedostaci 

Nisam pronašla niti jedan. 

Provjerene paste za izbjeljivanje

Opalescence Whitening 

Dijana, online project manager 

Što mi se najviše svidjelo 

Svježi okus, održavanje nijanse, zubi nakon upotrebljavanja paste više nisu osjetljivi. 

Prednosti 

Opalescence zubna pasta za izbjeljivanje Whitening nudi prema mom mišljenju odličan omjer cijene–snage. Ima intenzivan osvježavajući okus, čini mi se da čak hladi. Sviđa mi se da sadrži fluorid i stoga istovremeno štiti od zubnog karijesa. Znači, otprilike nakon četrnaest dana korištenja su moji zubi za nijansu bjelji, a upotrebljavanje ove paste sigurno ne čini vaše zube osjetljivijim. Ovisna sam o njenom osvježavajućem i intenzivnom okusu. 

 Nedostaci 

Za nekoga može okus biti dosta intenzivan. 

Set My White Secret Toothpaste Classic Mint 

Anita, lead of content marketing 

Što mi se najviše svidjelo 

Ugodan okus, koncept dnevne i noćne paste. 

Prednosti 

Dnevna pasta iz seta My White Secret Toothpaste Classic Mint  ne samo da izbjeljuje, već sadrži ulje mente koje osvježava tijekom cijelog dana. Ta noćna je crna zbog ugljena koji sadrži i djeluje na zube tijekom cijele noći, dok vi spavate. Iskreno, ovu pastu sam izabrala jer me je zaintrigirao dizajn i koncept dnevne i noćne paste... Pokrenut će u vama osjećaj da ste na „tretmanu izbjeljivanja“. Odgovarao mi je okus i miris, kao i činjenica da jača zubnu caklinu. 

Nedostaci 

Ne znam je li to navoditi kao nedostatak. Riječ je o mojem prvom iskustvu s pastom za izbjeljivanje i možda sam imala prevelika očekivanja. Odlična je za uklanjanje pigmenta sa zuba od kave ili crnog vina. Ali ni nakon mjesec dana upotrebljavanja nemam osjećaj da su moji zubi znatno bjelji. Međutim od toga postoje razni tretmani. 

Swissdent Repair and Whitening

Iva Davies, urednica internetskog portala 

Što mi se najviše svidjelo 

Ugodan okus, jedna od najnježnijih zubnih pasti za izbjeljivanje, Švicarci su majstori. 

Prednosti 

Imam osjećaj, da nakon tjedan dana što koristim Swissdent Repair and Whitening su moji zubi više glatki, bez plaka i pigmenta s kojim se obične paste ne znaju boriti. Moje desni ni zubi nisu nadraženiji. Svidjelo mi se da kao sastojci djeluju prirodni enzimi i pasta za izbjeljivanje stoga ne isušuje ni usnu šupljinu. Nakon dva tjedna korištenja su moji zubi za nijansu bjelji nego prije početka upotrebljavanja. 

 Nedostaci 

Neko vrijeme mi je trajalo da se naviknem da pastu, radi boljeg učinka, nije potrebno ispljunuti. Pasta stvara malo pjene. No, to je stvar navike. 

Hoćete li neku isprobati, jeste li se odlučili na temelju naših recenzija? Od zubnih pasti za izbjeljivanje ne očekujte iznimno izbjeljivanje, već održavanje nijanse nakon profesionalnog tretmana za izbjeljivanje zuba ili izbjeljivanje do dvije nijanse. Istovremeno niz takvih pasti zna održavati usnu šupljinu zdravom i djeluje višenamjenski.